image
Sursa foto: libertatea.ro

Prima slujbă în Catedrala Notre Dame a fost oficiată de preoți cu căști de protecție pe cap

Un sobor de preoți în frunte cu monseniorul Michel Aupetit, arhiepiscopul Parisului, a oficiat sâmbătă - cu o cască de protecţie pe cap - prima slujbă în catedrala Notre Dame, după incendiul devastator din luna aprilie.

Slujba a început la ora locală 18.00 , în faţa unui grup restrâns de aproximativ 30 de persoane, în capela din spatele corului, acolo unde se află coroana de spini.

Monseniorul Aupetit a spus în timpul slujbei că Notre-Dame este înainte de toate locul credinţei. „Această catedrală este un lăcaş de cult, aceasta este finalitatea sa unică. Nu există turişti la Notre-Dame”, a spus el, citat de mediafax.ro.

Arhiepiscopul a denunţat „ignoranţa abisală a contemporanilor noştri” în materie de religie, pe care a atribuit-o „excluderii noţiunii divine şi chiar a numelui lui Dumnezeu în sfera publică”, în numele laicităţii și a adăugat că această catedrală „s-ar prăbuşi” fără prezenţa lui Hristos:

Participanţii la comuniune s-au întâlnit cu puţin înainte de ora locală 18.00. În asistenţă, în afară de monseniorul Aupetit şi rectorul Catedralei Notre-Dame, monseniorul Patrick Chauvet, se aflau canonici, voluntari şi persoane care lucrează pe şantier şi angajaţi ai diocezei Parisului. Credincioșilor nu le-a fost permis accesul în interior „din motive evidente de securitate”, însă slujba a fost transmisă în direct, de postul catolic KTO, pentru ca ”creştinii să poată pariticipa şi intra în comuniune”.

Catedralei Notre-DameCatedralei Notre-Dame

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: