image
Sursa foto: Smithsonian Magazine

Copacul în care cresc 40 de fructe diferite se află într-un campus din New York: Un astfel de arbore costă 30.000 de dolari

Un copac din New York, SUA, a fost altoit astfel că poate crește 40 de fructe diferite. Primăvara, copacul explodează în zeci de nuanțe de alb, roz și mov. A fost realizat de un sculptor cu scopul de a crea o operă de artă naturală și a devenit și o reclamă pentru americani, cu scopul de a-i convinge să mănânce fructe autohtone, potrivit Smithsonian Magazine.

Prune, piersici, caise, nectarine, cireșe și multe altele pot fi culese din copacul create de Sam Van Aken, sculptor și profesor de artă la Universitatea Syracuse. Bărbatul de 42 de ani a început să altoiască arborele în 2008 cu scopul de a produce o operă naturală de artă. A gândit copacul ca pe o sculptură care se metamorfozează.

În prezent, americanii au 18 astfel de arbori în toată țara, șapte dintre aceștia în New York. Unul dintre ei este arborele artistului care se află în campusul universității la care acesta predă. Există și persoane care au cumpărat astfel de arbori altoiți pentru casele lor sau pentru muzee, iar prețul lor ajunge la 30 de mii de dolari.

Artistul a putut să-și creeze „sculptura vie” pentru că a crescut la o fermă din Pennsylvania. Profesorul a povestit toată istoria arborilor care cresc zeci de fructi la TED Talk.

Noutăţile partenerilor

comentarii: