image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon neagă implicarea rudelor sale în scandalul anabolizantelor: Microbuzul putea fi stopat doar cu acceptul conducerii RM

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, neagă implicarea unor persoane din anturajul său, inclusiv a fratelui său Alexandru Dodon, în scandalul anabolizantelor de la Ambasada Republicii Moldova din Rusia.

„Toate acestea sunt aberații, învinuiri și calomnii. Acest deputat deja a fost dat în judecată. Haideți să vă explic ce e cu această operațiune, Conducerea de vârf a țării, eu personal am fost informați, acum câteva săptămâni, că sunt suspiciuni că transportul diplomatic e utilizat pentru lucruri ilegale. Atunci am dat urgent indicații să le verificăm pe toate, că merg în Est sau în Vest. Acest microbuz a fost oprit nu de alți grăniceri, ci de-ai noștri. SIS, Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal ăuteau să-i stopeze doar cu acceptul conducerii țării. Aceasta a fost o operațiune de care am știut și care a fost dusă cu bine până la capăt”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale online.

„Cine e implicat și cum, evident că sunt implicați cei care asigurau transportarea acestor mărfuri interzis. Dacă e implicat fostul ambasador, se va expune Procuratura Generală, eu nu sunt procuror. Nu legați aici de oameni apropiați mie sau rude, pentru că sunt aberații”, a adăuat președintele în exercițiu.

Precizăm că deputatul Platformei DA Chiril Moțpan a dat numele unor persoane din anturajul lui Igor Dodon, care ar fi implicate în contrabanda cu anabolizante.

Potrivit lui Moțpan, ar fi vorba de o schemă preluată de la fostul deputat PD Constantin Țuțu, iar șoferul microbuzului, în care au fost depistate cutiile cu anabolizante, a fost constrâns de către apropiații lui Dodon să ia vina asupra sa. Șoferul ar fi gata să depună mărturii, dacă îi va fi asigurată protecția lui și a familiei, a precizat Chiril Moțpan.

Amintim că, pe 5 decembrie, la vama Palanca, într-un microbuz cu plăcuțe diplomatice au fost depistate 360 kg de anabolizante în valoare de peste 100 de mii de euro.

Ministerul de Externe a anunțat că mașina se afla în gestiunea Ambasadei Republicii Moldova în Rusia. Cazul a intrat în gestiunea procurorilor. Șoferul microbuzului a fost reținut pentru 30 de zile. Cei care vor fi găsiți vinovați în acest caz riscă de la trei la zece ani de închisoare.

Fostul ambasador al RM la Moscova, Andrei Neguța, a fost rechemat după acest scandal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: