image
Sursa foto: thenational.ae

Pedro Sanchez nu a obţinut sprijinul Parlamentului spaniol pentru a fi confirmat în funcţie

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu a obţinut sprijinul Parlamentului, în urma unui vot care l-ar fi confirmat în funcţie, crescând şansele privind repetarea alegerilor, după ce în scrutinul din luna aprilie nu a obţinut majoritatea necesară pentru formarea Guvernului, potrivit Reuters și Agerpres.

După săptămâni întregi de negocieri intense, Sanchez nu a primit un vot favorabil, nereuşind să ajungă la un acord cu formaţiunea de extremă-stânga Unidas Podemos.

Chiar dacă rezultatul votului nu a fost anunţat, numărul abţinerilor sau al voturilor împotrivă au atins deja pragul, ceea ce înseamnă că Sanchez nu a obţinut votul majorităţii parlamentare.

Partidul Socialaist al lui Sanchez, care a obţinut cele mai multe voturi în alegerile din aprilie, dar nu a obţinut majoritatea pentru a forma singur Guvernul, are la dispoziţie până în septembrie să obţină votul Parlamentului.

Dacă până atunci nu va avea loc un alt vot de confirmare în funcţie sau nu vor obţine sprijinul parlamentar, pe data de 10 noiembrie va avea loc noi alegeri parlamentare.

Pedro Sanchez este premier în exerciţiu al Spaniei din 1 iunie 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: