image
Sursa foto: captură video // Jurnal TV

Igor Grosu: Protestele lui Şor, plan de fragilizare a R. Moldova; Ion Ceban, partener ŞOR-PCRM, le asigură acoperire legală

Protestele Partidului Politic „ŞOR" sunt organizate şi au scopul de a destabiliza situaţia din Republica Moldova. În plus, acestea sunt emanate de Rusia, iar primarul Ion Ceban a devenit un partener al coaliţiei Şor-PCRM, a spus Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Da, aceste proteste fac parte dintr-un mecanism-plan de destabilizare a ţării, a situaţiei din Republica Moldova... Este cu emanaţie din exterior, din Federaţia Rusă... Eu vin să-i dezamăgesc - n-o să le reuşească. Noi o să acţionăm foarte hotărât. Noi ştim de unde vin pornirile lor", a declarat Grosu.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi emisuni, Igor Grosu a mai spus că „Ceban a devenit un partener al coaliţiei Şor-PCRM, s-a alăturat tacit lor şi le asigură acoperire legală... lui Şor îi asigură".

Potrivit oficialului, primarul capitalei nu vrea să intervină să suspende manifestaţiile protestatarilor lui Şor, deşi aceştia încalcă legile, pentru că asigură acoperire legală acestui protest.

„Protestatarii încalcă toate regulile care trebuie să le respecte. În mod normal, primăria trebuie să le interzică să mai protesteze... Poliţia a prezentat mai multe argumente primăriei, dar aceasta nu a făcut nimic în sensul dat.

Văzând că primăria nu face nimic, poliţia a acţionat în judecată. Cât despre finanțare, că-i evident că sunt plătiți, aici trebuie să iasă în scenă Procuratura. Esența acestor proteste e criminală, iar motivația sunt banii, nimic mai mult, nimic ideologie. Așteptăm cu toții și transmitem mesaje publice, Procuratura, CNA cine e abilitat și cercetează să vină să spună din ce surse se finanțează organizatorii acestui protest”, a mai declarat Igor Grosu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: