image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Mai multe fete, printre care minore, încuiate în apartamente în Chișinău și forțate să se drogheze și să se prostitueze

O grupare criminală, specializată în traficul de ființe umane, recruta victime din familii social-vulnerabile şi din zonele rurale și, prin diferite metode, le constrângeau să presteze servicii sexuale. Victimele, printre care și minore, erau încuiate în apartamente în capitală și forțate să se drogheze și să se prostitueze.

Potrivit poliției, suspecţii închiriau apartamente în raza municipiului Chişinău şi puneau la dispoziţia victimelor telefoane mobile, pentru a putea fi contactate de clienţi, iar în cazul în care apărea necesitatea de a se deplasa pe adresa indicată de client, suspecţii le conduceau cu maşinile lor. Anunţurile vizând prestarea serviciilor sexuale erau postate pe anumite site-uri de către suspecţi şi banii clienţilor la fel erau colectaţi de către aceştia.

În cazul în care victimele refuzau să presteze servicii sexuale, acestea erau agresate fizic sau verbal și ameninţate cu răspândirea informaţiilor confidenţiale familiilor lor. Pentru a fi siguri că victimele nu vor fugi şi nu-i vor denunţa organelor de drept, suspecţii încuiau victimele în apartamentele închiriate și le impuneau să întrebuinţeze droguri de tip „sare”. Drogul respectiv aducea victimele la o stare în care nu simţeau necesitatea de a dormi mai mule zile consecutiv, pentru a putea deservi cât mai mulţi clienţi.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, s-a constatat că o parte dintre victime sunt minore. Pe acesta fapt, a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de copii.

Zilele trecute, au fost efectuate mai multe percheziţii în apartamentele închiriate de către suspecţi, unde au fost depistate 6 victime, două dintre care sunt minore, precum şi persoanele suspecte, care au fost reţinute. Totodată, au fost depistate şi ridicate aparate artizanale pentru întrebuinţarea drogurilor.

Acum se întreprind acţiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, acumularea probelor, stabilirea tuturor victimelor, precum şi a persoanelor implicate în schemă.

Persoanele culpabile de „traficul de copii” riscă până la 20 de ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: