image
Sursa foto: Manchester City, interdicție la transferuri

Manchester City riscă să primească interdicţie la transferuri

Manchester City ar putea primi interdicţie la transferuri, după ce ar fi încălcat regulamentul privind jucătorii minori. Benjamin Garre, un argentinian de 17 ani, este mărul discordiei.

Proaspăta campioană a Angliei se judecă la TAS cu Velez Sarsfield, clubul de la care Garre a fost transferat în urmă cu aproape doi ani.

După ce tânărul sud-american a ajuns în Anglia, Velez a depus o plângere la FIFA, susţinând că City a încălcat regulamentul privind jucătorii sub 16 ani.

Argentinienii au acuzat faptul că "cetăţenii" au discutat cu Garre când acesta avea 15 ani, înainte de a semna cu el la scurt timp după ce jucătorul a împlinit 16 ani.

Iniţial, plângerea a fost respinsă, pentru că forul mondial permite transferurile de minori în Uniunea Europeană, iar Garre are şi paşaport italian.

Velez nu a renunţat şi a mers la TAS. Argumentul grupării din Buenos Aires este că tânărul fotbalist era legitimat la un club din Argentina, nu din UE.

În urmă cu 9 luni, a avut loc o audiere în acest caz, iar verdictul, anunţat iniţial pentru septembrie anul trecut, a fost amânat. Acesta ar putea veni săptămâna viitoare, anunţă Mirror.

Dacă City va fi găsită vinovată, pedeapsa poate fi interzicerea de a semna jucători în două perioade de transferuri, situaţie în care s-au aflat în trecut FC Barcelona şi Atletico Madrid. Şi Real Madrid a fost sancţionată, însă interdicţia i-a fost redusă la jumătate, chiar la TAS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: