image
Sursa foto: politico.eu

Deutsche Welle: „Măștile au căzut; Regimul Dragnea devine un regim totalitar și virulent antiromânesc”

Deutsche Welle, postul public de radio din Germania, publica pe pagina sa de internet o analiza dura a discursului lui Liviu Dragnea de la Consiliul National al PSD. Concluzia este ca Regimul Dragnea accelereaza scoaterea Romaniei din familia natiunilor civilizate.

„Inca de anul trecut s-a reliefat, la Deutsche Welle, ca prin campaniile de demonizare purtate sub stindardul luptei impotriva ‘statului paralel’, Liviu Dragnea si acolitii lui au pornit-o, hotarat, pe calea ‘edificarii statului totalitar’. Ca aceste avertismente au ramas, in genere, fara ecou in mass-media romaneasca e, pana la un punct, comprehensibil. Oamenii vor sa fie mintiti frumos. Perspectiva raului absolut se refuleaza cu placere. La fel, adevarurile crunte, reclamand lupta, tenacitate, risc si curaj, pentru indreptarea unor situatii intolerabile.

Intolerabile, de pilda, din unghiul civilizatiei si valorilor europene. Dupa doi ani de distrugere a acestor valori prin eforturi, partial incununate de succes, de punere pe butuci a independentei justitiei romanesti si replica critica, aparent fireasca, in fapt clementa si tardiva, a democratiilor europene, la Bucuresti inhibitia s-a dus pe apa sambetei. Iar mastile, in fine, au cazut.

Ceea ce se vede este mai mult decat o restauratie ceausista pura si dura. Caci si Ceausescu mai avea o minima rusine. Regimului dragniot i-a trecut jena. E pe cale sa devina un regim si totalitar si virulent antiromanesc (pentru ca, desi exalta romanismul ca legionarii si Ceausescu) incalca violent interesele reale ale romanilor, care n-au nevoie de rusificare sau otomanizare, ci de europenizare”, scrie DW.

DW afirma apoi ca discursul lui Dragnea este de extrema-dreapta, amintind de cel al legionarilor.

„Aparentul ‘delir’ al PSD risca sa nu ramana, desigur, fara cele mai pernicioase efecte. Articulat de seful, baronii si vasalii partidului, intre care un Dragnea mai infierbantat decat oricand, ori sluga sa vranceana, Oprisan, care sugereaza ca tara s-ar confunda chipurile cu partidul, iar formatiunea penalilor cu etnicii romani, acest discurs aminteste fatal de legionari. Si de maniera in care, odata instapaniti asupra elitei romanesti si, mai ales, odata inscaunati, au impins, impreuna cu Antonescu, statul-national-legionar si pe romani spre alianta cu Hitler si indelebila pata a crimelor lor in masa.

Pe scurt, deraierile, iresponsabile in raport cu interesele romanilor, ale Consiliului National al PSD, nu par semne ale nebuniei, ci au, mai degraba, sistem. Sunt indicii ale transpunerii treptate a intereselor regimului Dragnea. Care stie ca nu se mai poate salva de pedeapsa decat perpetuandu-se la carma. Si n-o poate face decat demarand o miscare de reedificare a statului totalitar. Nu e greu de imaginat ce fac impresiile degajate de speechul dragniot cu imaginea Romaniei. Ar fi curios si un semn de proasta asezare, ori de inadecvata intelegere a regulilor comunitare, ca si de avansata degenerscenta a vestului, ca europenii sa nu dea semne, in curand, ca nu vor admite sa se lase condusi de un regim practicand discursul neofascist”, subliniaza DW, citat de aktual24.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: