image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase, despre concedierea jurnaliștilor de la 10TV: „Încă o dovadă că în RM e dictatură”

„În Republica Moldova este nimicită metodic orice tentativă de exprimare liberă. Acest drept fundamental este din ce în ce mai restrâns și se pare că puterea nu va ezita să-l suprime definitiv”. Este declarația liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care condamnă acțiunile „patronilor oligarhici” după ce a fost concediată întreaga redacție 10TV pentru o știre care „nu a coincis politicii editoriale”.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Năstase a scris: „Ceea ce s-a întâmplat cu jurnaliștii din redacția de știri a postului 10TV este încă o dovadă a faptului că în Republica Moldova s-a instaurat dictatura. Instituția media finanțată și cu banii contribuabililor români s-a dovedit a fi, prin intermediul patronilor falși-unioniști, cu butonul roșu la Plahotniuc. Criminalul cu multiple identități nu a ezitat să intervină atunci când interesele sale și ale lui Dodon au fost afectate. E suficient și o singură data să ai curaj, să fii corect, inclusiv deontologic, şi riști cu locul de muncă”, a comentat liderul DA.

Totodată, Andrei Nastase a salutat faptul că jurnaliștii de la 10TV au spus adevărul și nu au acceptat cenzura: „Apreciez curajul jurnaliștilor de a spune adevărul și cred în capacitatea lor de a-și apăra șansele, de a nu permite patronilor oligarhici să comită un abuz de asemenea proporții”.

Mai mult, Năstase a afirmat că acest lucru se poate întâmpla cu orice persoană care are verticalitate în Republica Moldova și critică regimul Plahotniuc-Dodon. „Acest caz inacceptabil îmi amintește de oamenii care își demonstrează verticalitatea zi de zi, care luptă pentru un viitor democratic aici, Acasă, în permanență, pe față, cu determinare și cutezanță! Ei își riscă nu doar locul de muncă, dar și libertatea. Și chiar viața. Dar asta nu-i face să renunțe. Dimpotrivă, îi determină să continue cu Demnitate și în spiritul adevărului lupta pentru democrație și normalitate”, a mai declarat Andrei Năstase.

La final de postare liderul Platformei DA a anunțat că-i va ține la curent pe partenerii de dezvoltare și instituțiile internaționale despre atacurile regimului asupra oricărei instituții media.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: