Calculele căpitanului "blanco" nu s-au potrivit însă cu realitatea. "Lăncierii" au desfiinţat-o pe campioana Europei la Madrid, unde s-au impus entuziasmant cu 4-1, iar formaţia lui Santiago Solari ar fi avut cu siguranţă nevoie de Ramos.

În zilele premergătoare partidei, viitorul jucător al celor de la FC Barcelona, Frenkie de Jong, l-a avertizat pe fundaşul madrilenilor că s-ar putea să fi grăbit când a considerat calificarea rezolvată.

"Poate că Sergio Ramos va regreta. Ajax nu s-a predat încă şi avem posibilitatea de a întoarce rezultatul", a declarat de Jong, în presa olandeză. Cuvintele mijlocaşului de 21 de ani s-au adeverit. Pe Santiago Bernabeu, olandezii au predat o adevărată lecţie de fotbal, cu Dusan Tadic în rolul protagonistului. Sârbul a oferit pasele decisive la primele două goluri şi l-a marcat pe cel de-al treilea, cu o execuţie de senzaţie.

Pe tot parcursul partidei, apărarea celor de la Real Madrid a fost în dengringoladă. Lipsa unui lider ca Sergio Ramos s-a simţit încă din primele minute. Ajax avea 2-0 după nici 20 de minute, ambele goluri fiind înscrise din zona centrală, acolo unde Raphael Varane şi Nacho nu au putut acoperi golul lăsat de apărătorul de 32 de ani.