image
Sursa foto: Getty Images

Calculele lui Sergio Ramos au fost greşite: Galbenul luat în turul cu Ajax a costat-o scump pe Real Madrid

Sergio Ramos a luat intenţionat cartonaş galben în meciul tur cu Ajax Amsterdam, pentru a evita să fie suspendat în sferturile de finală ale UEFA Champions League, fiind convins că Real Madrid nu mai poate rata calificarea, după victoria cu 2-1 din Olanda.

Calculele căpitanului "blanco" nu s-au potrivit însă cu realitatea. "Lăncierii" au desfiinţat-o pe campioana Europei la Madrid, unde s-au impus entuziasmant cu 4-1, iar formaţia lui Santiago Solari ar fi avut cu siguranţă nevoie de Ramos.

În zilele premergătoare partidei, viitorul jucător al celor de la FC Barcelona, Frenkie de Jong, l-a avertizat pe fundaşul madrilenilor că s-ar putea să fi grăbit când a considerat calificarea rezolvată.

"Poate că Sergio Ramos va regreta. Ajax nu s-a predat încă şi avem posibilitatea de a întoarce rezultatul", a declarat de Jong, în presa olandeză. Cuvintele mijlocaşului de 21 de ani s-au adeverit. Pe Santiago Bernabeu, olandezii au predat o adevărată lecţie de fotbal, cu Dusan Tadic în rolul protagonistului. Sârbul a oferit pasele decisive la primele două goluri şi l-a marcat pe cel de-al treilea, cu o execuţie de senzaţie.

Pe tot parcursul partidei, apărarea celor de la Real Madrid a fost în dengringoladă. Lipsa unui lider ca Sergio Ramos s-a simţit încă din primele minute. Ajax avea 2-0 după nici 20 de minute, ambele goluri fiind înscrise din zona centrală, acolo unde Raphael Varane şi Nacho nu au putut acoperi golul lăsat de apărătorul de 32 de ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: