image
Sursa foto: jurnal.md

Electorala Chișinău 2018: Trei candidați și-au continuat astăzi activitățile

Trei candidați pentru funcția de primar al capitalei și-au continuat astăzi activitățile în cadrul campaniei electorale. Unde au fost și ce au făcut, vedeți în cele ce urmează.

Andrei Năstase, candidatul unic al Platformei Demnitate şi Adevăr, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi al Partidului Liberal Democrat, a expediat presei un comunicat, în care a menționat despre întâlnirea pe care a avut-o cu profesorii și studenții de la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat a Moldovei. Acolo a prezentat succint programul său electoral „Chișinău – capitala în care să vrei să trăiești”.

Andrei Năstase s-a întâlnit și cu locatarii unor blocuri de pe strada Albișoara din capitală. Și Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal condus de către Mihai Ghimpu, a expediat presei un comunicat, în care a informat că a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală. El a solicitat actele depuse de concurentul electoral Silvia Radu în vederea stabilirii cu exactitate a modului de colectare a semnăturilor și adoptarea unei hotărâri privind constatarea ca fiind neîntemeiată înregistrarea acestui candidat. S-a mai cerut și:

Anterior, Silvia Radu a respins acuzațiile, iar reprezentanții PD au declarat că ea nu este candidatul formațiunii la șefia Primăriei capitalei, deși mai multe voci susțin contrariul.

Iar candidatul socialiștilor, Ion Ceban, a susținut o conferință de presă în fața Primăriei, în care a vorbit despre viziunea sa privind viitorul Chișinăului. Aceasta presupune un plan de dezvoltare pe mai mulți ani. Niciun alt candidat pentru Primăria Chișinău nu a avut astăzi vreun eveniment public și nici nu a expediat vreun comunicat de presă. În total, pentru această funcție luptă 12 concurenți.

Nici candidații pentru Primăria Bălți nu au avut astăzi vreun eveniment public. În acest municipiu, pentru fotoliul de primar luptă opt concurenți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: