image
Sursa foto: dreamstime.com

FOTO: Cinci destinaţii din Europa trecute cu vederea, dar care merită vizitate

Prezentăm mai jos cinci destinaţii mai degrabă trecute cu vederea de turiştii de pe continentul european, dar care totuşi merită să fie vizitate, potrivit unei liste a platformei de rezervări Tramline, citată de independent.co.uk.

Muzeul lui David Hasselhoff, Berlin

5 destinații Europa5 destinații Europa

Muzeul dedicat actorului american David Hasselhoff, cunoscut pentru serialul "Baywatch", este destinaţia cel mai puţin apreciată din Europa, potrivit autorilor acestei liste. Deşi existenţa lui a început ca o glumă, ea poate fi justificată de statutul de simbol cultural pe care îl are starul în Germania. Hasselhoff a susţinut un concert în oraş pe 31 decembrie 1989, la două luni după căderea Zidului Berlinului.

Sanctuarul plutitor al pisicilor, Amsterdam

5 destinații Europa5 destinații Europa

Sanctuarul plutitor al pisicilor din Amsterdam (Da Poezenboot) reprezintă o construcţie pe apă care găzduieşte aproximativ 50 de pisici. Atracţia turistică este dedicată îngrijirii felinelor fără adăpost din oraş şi pe cele ale căror stăpâni nu le mai pot întreţine.

Mini-Europe, Bruxelles

5 destinații Europa5 destinații Europa

Mini-Europe este un parc miniatural din oraşul belgian Bruxelles. Atracţia turistică este situată la poalele unui alt monument celebru, clădirea Atomium, şi cuprinde 350 de modele în miniatură (scala 1:25) ale unor clădiri importante din statele membre ale Uniunii Europene.

Galeria de artă subterană, Stockholm

5 destinații Europa5 destinații Europa

Dintre cele 100 de staţii de metrou din capitala Suediei, 90 au fost decorate cu picturi, sculpturi şi mozaicuri. Atracţiile artistice sunt reunite colectiv sub titulatura de ″galerie de artă subterană″. Ele mai sunt cunoscute şi ca "cea mai lungă galerie de artă din lume".

Muzeul alchimiştilor şi magicienilor, Praga

5 destinații Europa5 destinații Europa

Capitala Cehiei a fost centrul alchimiei în Evul Mediu, aşa că era de aşteptat ca aceasta să găzduiască un monument dedicat celor două categorii. Instituţia reprezintă atât o modalitate de documentare cu privire la istoria alchimiei, cât şi un spaţiu care dispune de un laborator (despre care se zvoneşte că a aparţinut alchimistului Edward Kelley) şi un local (în care băuturile sunt prezentate ca poţiuni).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: