image
Sursa foto: Jurnal.md

Captura de 800 de mii de lei: Funcționara de la Primăria Orhei și curierul, apropiați unui partid, în arest preventiv

Angajata Primăriei Orhei și bărbatul din Găgăuzia reținuți pe data de 2 februarie, bănuiți de implicare în activitatea unei grupări criminale, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

„Măsura a fost dispusă de Judecătoria Chișinău, Sediul Ciocana, în vederea asigurării caracterului obiectiv al investigațiilor penale, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Oamenii legii au ridicat peste 800.000 de lei după un raid în Primăria Orhei, urmare a informației operative potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani. O angajată din cadrul Primăriei Orhei și un bărbat din Găgăuzia, cu cetățenie rusă, au fost reținuți vineri, 2 februarie, de ofițerii INI și procurorii PCCOCS.

„Funcționara și biroul acesteia au fost supuse percheziționării, cu sprijinul angajaților „Fulger,” urmare a informațiilor operative potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani, de proveniență dubioasă. Astfel, din seiful din birou a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600.000 de lei în plicuri (cu a câte 20.000-50.000 lei/plic). Totodată, dintr-unul din dulapurile biroului au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă și telefonul funcționarei, care vor fi supuse cercetărilor”, menționează Poliția într-un comunicat.

În seara aceleiași zile, a fost reținut și curierul, care conducerea o mașină de lux, în Strășeni, pe traseul din proximitatea satului Pănășești, care a fost oprită de inspectorii INSP. „Din portbagajul mașinii, lângă roata de rezervă, oamenii legii au ridicat o altă sacoșă neagră, care conținea peste 180.000 de lei și 200 de euro în plicuri. De asemenea, oamenii legii au ridicat din mașină un calculator portabil, un telefon mobil, cartele bancare și pașaportul emis de autoritățile din Rusia al bărbatului originar din autonomia Găgăuză, domiciliat în Chișinău”, se arată în același comunicat.

Oamenii legii continuă investigațiile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: