image
Sursa foto: EFE

Opozantul rus Mihail Hodorkovski cere Occidentului să nu recunoască alegerile din Rusia

Fostul oligarh şi opozant al Kremlinului în exil Mihail Hodorkovski le cere guvernelor din Occident să nu recunoască victoria electorală a lui Vladimir Putin, spunând că opoziţia este unită împotriva preşedintelui rus.

„Este vorba, de-acum, despre recunoaşterea publică a legitimităţii lui Vladimir Putin”, a declarat Mihail Horoskovki luni, în fața jurnaliştilor la Berlin, potrivit AFP, preluată de News.ro.

„Aşteprăm mult de la societatea occidentală, căreia îi cerem să se întoarcă spre guverne pentru a le cere să nu recunoască legitimitatea lui Putin”, a declarat el la un eveniment organizat de centrul de reflecţie Center for Liberal Modernity.

„Atunci când şefii de stat şi de guverne occidentali îi strâng mâna lui Putin este vorba despre o legitimare foarte puternică a domnului Putin în ţara sa”, a adăugat el.

Un fost magnat al petrolului, Mihail Hodorkovski a ispăşit zece ani de detenţie după ce i s-a opus lui Vladimir Putin, la începutul anilor 2000. După ce a fost graţiat şi eliberat de Putin, el a fugit la Londra, de unde finanţează platforme de opoziţie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: