image
Sursa foto: libertatea.ro

Cea mai bătrână pasăre fertilă din lume; Are 68 de ani, a zburat 4,8 milioane de km și a devenit mamă pentru a 37-a oară

Un albatros care a zburat echivalentul a 12 drumuri spre lună și înapoi a devenit mamă pentru a 37-a oară, fiind cea mai longevivă pasăre fertilă din lume, scrie Metro.co.uk.

Albatrosul Wisdom, a zburat de-a lungul celor 68 de ani de viață în jur de 4,8 milioane de kilometri, petrecându-și cea mai mare parte a vieții în zbor, aterizând doar pentru a împerechea și a cloci ouăle.

Un simplu calcul ne arată că această pasăre a zburat, în medie, peste 190 de kilometri pe zi. Wisdom este cu actualul partener, Akeakamai, din 2006, iar de-a lungul vieții sale le-a supraviețuit multor altor masculi.

Biologul Kelly Goodale o monitorizează dintr-un refugiu de pe insula Atoll Midway din apropiere de Hawaii, unde își are cuibul. „Când Wisdom se întoarce acasă, ea este înconjurată de cei care au fost puii ei și familiile pe care aceștia le-au creat la rândul lor, scrie libertatea.ro.

O adevărată reuniune de familie', explică biologul care spune că această insulă este refugiul a 1,2 milioane de albatros, adică 70% din populația de albatroși Laysan din lume și 40% din totalul acestei specii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: