image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Vine vacanța mare: În capitală vor fi deschise 14 tabere cu sejur de zi; Cum pot beneficia elevii de bilete de odihnă

În vara anului 2023, în capitală vor fi deschise 14 tabere cu sejur de zi pentru elevii din municipiu, precum și 3 tabere constante. De asemenea, vor fi organizate tabere în cadrul instituțiilor extrașcolare, inclusiv în școlile cu profil sportiv, informează Primăria Municipiului Chișinău.

În total, peste 9 mii de copii se vor odihni în tabere în vara curentă, iar în acest scop, din bugetul municipal au fost alocați peste 33 de milioane de lei.

Odihna în taberele cu sejur de zi va fi organizată în perioada 5-23 iunie 2023 și doar o singură instituție, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” va avea și schimbul II (26.06-14.07.2023).

Părinții vor achita doar 20% din costul biletelor, iar restul sumei va fi acoperit din sursele bugetului municipal.

De asemenea, un anumit număr de bilele în tabără vor fi achitate integral de Primărie, pentru copiii care provin din familii social vulnerabile.

Pentru a beneficia de bilete de odihnă, părinții sunt îndemnați să depună o cerere la instituția de învățământ unde copilul își desfășoară studiile. Cererile vor fi procesate de către administrația instituției de învățământ, care va informa părinții cu privire la disponibilitatea taberelor, schimburile acestora și numărul de bilete.

În cazul în care copilul își dorește să participe la tabere sportive, părinții sunt îndemnați să se adreseze administrației școlii sportive frecventate de copil pentru informații suplimentare și înregistrare.

Actele necesare pentru a beneficia de biletul de odihnă: certificatul medical al elevului (forma 079fe), inclusiv informații despre imunizare (oferit de către medicul de familie) și actul de identitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: