image
Sursa foto: bizlaw.md

Deputații, scutiți de amenzi pentru încălcări în trafic; Moțpan: Voi afla cine a fost absolvit de pedepse în ultimii ani

Deputații au imunitate și în fațaRegulamentului circulației rutiere, afirmă deputatul ACUM Chiril Moțpan, care spune că va cere informații privind deputații care au încălcat regulile în trafic și au fost scutiți de pedepse.

„Să vezi și să nu crezi. Deputații in Parlamentul Republicii Moldova au (sau au avut până acuma) imunitate...și în fața Regulamentului circulației rutiere. Adică, nu achitau amenzile pentru încălcările în traficul rutier. Nu aflam această noutate dacă nu călcam eu însumi „pe bec”. Ca cetățean cu respect pentru lege, m-am prezentat la Centrul de monitorizare și informare din str. Iacob Hâncu 3 A, adresă arhicunoscută de toți conducătorii auto, pentru a achita amenda rezultată dintr-o contravenție administrativă, săvârșită involuntar. Așa spun toți conducătorii auto. Mare mi-a fost mirarea însă când ofițerul mi-a cerut legitimația de deputat. La întrebarea mea de ce are nevoie de documentul respectiv, am aflat cu stupoare, că la prezentarea legitimației deputații sunt absolviți de pedeapsa contravențională. Surprins, am declarat că în fața legii sunt egali toți cetățenii, indiferent de statutul lor social și am achitat imediat amenda destul de grasă. Astfel, am simțit pe propria piele prețul neatenției in trafic și că o unitate convențională este egală cu 50 de lei”, a povestit parlamentarul.

„Urmare acestei întâmplări, voi cere instituției respective, printr-un demers oficial, informații cu privire la încălcările admise în ultimii ani de slugile poporului, cine și în câte cazuri a fost absolvit de pedeapsă. Or, dura lex, sed lex”, a punctat Chiril Moțpan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: