image
Sursa foto: facebook.com/stefan.rebeja

Detalii despre adolescentul din RM, electrocutat pe podul CFR din Parcul Herăstrău; A fost transferat la o clinică în Belgia

Adolescentul din Republica Moldova, electrocutat duminică în Parcul Herăstrău din București, care a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe 60 la sută din suprafaţa corpului, a fost transferat luni la o unitate medicală din Belgia.

Băiatul în vârstă de 16 ani este într-o stare destul de gravă, este și motivul pentru care medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca au decis să îl transfere luni dimineață la un spital din Belgia. Acolo, împreună cu el este fratele său.

Adolescentul învață în București, la liceul „Dinu Lipatti”, la o clasă de actorie, și este dansator profesionist. Este motivul pentru care foarte mulți prieteni, dar și actori s-au mobilizat pe rețelele sociale pentru a strânge bani, să-i ajute familia în această perioadă de spitalizare în Belgia, scrie Digi24.

Împreună cu un prieten, tânărul s-a urcat duminică pe un pod al CFR, cel mai probabil pentru a face poze. În momentul în care s-a apropiat de liniile de înaltă tensiune - 27.000 de volți - pur și simplu s-a prăbușit. Celălalt tânăr, în vârstă de 19 ani, s-a urcat și el pe arcadă în încercarea de a-l salva și a suferit și el arsuri, însă în proporție mai mică.

Cei doi tineri, unul de 16 ani, iar celalalt de 19, au ignorat mesajele de avertizare montate lânga pod şi au urcat acolo, cel mai probabil pentru a-şi face fotografii. Primul care a ajuns pe pod a fost cel mai tânăr. S-a prăbuşit instantaneu când s-a apropiat de cablurile electrice alimentate cu 27 000 de volţi. Într-un gest disperat, prietenul său a încercat sa-l salveze, dar a fost şi el electrocutat. Trecătorii au chemat ajutoare, iar salvatorii au fost apoi nevoiţi să aştepte minute lungi până când s-a reuşit întreruperea alimentării cu electricitate.

Unii oameni sunt de părere că măsurile de siguranță luate de autorități sunt insuficiente. În ciuda avertismentelor scrise, locul este accesibil chiar și copiilor mici.

În urma cu doi ani, un tânar de 16 ani a suferit răni pe 90% din corp, după ce a urcat să-şi un selfie pe podul feroviar. Băiatul a murit, ulterior, la spital. În 2015, doi tineri s-au electrocutat când au traversat acelaşi pod CFR. În 2012 un tânăr a murit în circumstanţe asemănătoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: