image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Dodon și-a ales consilierul în domeniul apărării și securității naționale: Este vorba de tatăl finului său de cununie

Președintele Igor Dodon l-a numit astăzi pe general de brigadă în rezervă, Victor Gaiciuc, în funcția de consilier în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

„Consider că Victor Gaiciuc are o experiență temeinică în organele securității statului, a deținut funcții de conducere, manifestând profesionalism inclusiv în calitate de ministru al apărării. Am deplină încredere în capacitatea domnului Gaiciuc de a garanta eficiența în activitatea Consiliului și de a contribui la întărirea sectorului apărării și securității naționale.”, a comentat Igor Dodon.

Acesta a adăugat că, pentru săptămâna curentă, a stabilit organizarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

Victor Gaiciuc a fost ministru al Apărării în anii 2001-2004, fiind demis în urma unui demers al Consiliului Suprem de Securitate, care a criticat activitatea structurii conduse de acesta. În 2005, a fost numit ambasador în Belgia şi reprezentant la NATO.

Ziarul de Gardă a scris anterior despre faptul că, în 2011, Igor Dodon, pe atunci şeful Partidului Socialiştilor, l-a cununat pe Sergiu Gaiciuc, fiul mai mic al lui Victor Gaiciuc. Prietenia dintre cei doi nu se opreşte aici. În 2015, fostul ministru al Apărării, care este şi preşedintele Uniunii Ofiţerilor din Moldova, i-a oferit lui Igor Dodon carnetul de membru al acestei organizaţii, el fiind acceptat în calitate de maior în rezervă.

Potrivit Centrului de Investigaţii Jurnalistice, aceeaşi uniune condusă de Victor Gaiciuc ar fi organizat campania de denigrare susţinută împotriva candidatului comun al Partidului Acţiune şi Solidaritate şi Platformei Demnitate şi Adevăr la prezidenţialele din 2016, Maia Sandu. Membrii organizaţiei ar fi distribuit în capitală şi în raioane pliante cu un conţinut defăimător la adresa Maiei Sandu.

Dodon i-a oferit lui Victor Gaiciuc cea mai înaltă distincţie în stat - Ordinul Republicii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: