image
Sursa foto: PDA

Bătaia de la Căușeni: Partidul Democrația Acasă cere demisia șefului IP Căușeni; „Se încearcă mușamalizarea cazului”

Partidul Politic Democrația Acasă critică vehement acțiunile Comisarului Inspectoratului de Poliție Căușeni, Vitalie Arnăutu, care ar încearca să mușamalizeze cazul agresării de către un grup de persoane din anturajul membrilor Partidului Democrat a candidatului la consilier al orașului Căușeni din parte PPDA, Vladimir Cernous. De cealaltă parte Vitalie Arnăutu afirmă că NU se mușamalizează nimic, ci se investighează cazul.

„Dl comisar se dă cu părerea asupra leziunilor primite de candidatul PPDA, calificându-le drept ușoare, cu toate că dl Cernous a suferit fracturi ale oaselor și se află într-o stare gravă. Incompetența comsarului se manifestă și prin faptul că dumnelui, fără a cerceta cazul, fără măcar a discuta cu făptașii crimei, anunță o sentință, vorbește de o încălcare contravenționlă atunci când viața și sănătatea persoanei se află în pericol, în urma unui atac violent.

Este vădită încercarea de a pregăti opinia publică pentru neînceperea urmăririi penale în legătură cu cauzarea leziunilor corporale grave și nedorința de a trage la răspundere criminalii.

O astfel de tactică era practicată de Partidul Democrat și adepții săi – ”spălarea criminalilor” și învinuirea persoanei care a suferit.

Or, regimul actual a criticat grav acest mod de lucru ca, în final, să „înscăuneze” un comisar care, în loc să desfășoare acțiuni menite să protejeze cetățenii, este mână în mână cu niște criminali ordinari care se văd mai sus decât legea!

Luând în considerație cele expuse mai sus, cerem demisia imediată a Comisarului Inspectoratului de Poliție Căușeni, scuze publice pentru calomnierea dlui Vladimir Cernous, investigarea cazului agresării membrului PPDA și tragerea la răspundere a criminalilor conform legii!”, se arată scris în comunicatul emis de Partidul Democrația Acasă.

Vitalie Arnăutu a declarat pentru Jurnal.md că acest caz este investigat în continuare și a dat asigurări că nu se mușamalizează nimic, ci este doar o percepție a PDA.

Referitor la solicitarea PDA privind demisia comisarului, Vitalie Arnăutu a declarat că: „Este cerința lor, dar nu ei m-au primit la lucru și nu ei mă vor concedia!”.

Amintim că pe data de 23 septembrie, pe pagina de Facebook a Partidului Democrația Acasă a fost publicată o postare în care este scris că „mafia” deputatului Grigore Repeșciuc l-ar fi atacat și snopit în bătaie pe consilierul PDA. Repeșciuc a negat acuzațiile, calificându-le drept o răfuială politică în toiul campaniei electorale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: