image
Sursa foto: foto simbol

Cel puţin 95 de persoane au murit în urma unui atac în Mali

Cel puţin 95 de persoane au murit şi alte 19 sunt date dispărute după ce mai mulţi etnici fulani au atacat un sat populat de etnici dogon în centrul statului african Mali, potrivit unor oficiali guvernamentali, informează Reuters şi BBC.

„Bărbaţi înarmaţi, care păreau etnici fulani, au tras asupra populaţiei şi au incendiat oraşul”, a declarat Siriam Kanoute, un oficial din oraşul Bandiagara, aflat în apropiere de locul atacului.

Primarul localităţii, Ali Dolo, a declarat că până în prezent au fost descoperite 95 de cadavre carbonizate, însă autorităţile se aşteaptă ca bilanţul să crească. „Dintr-o populaţie de aproximativ 300 de locuitori, doar 50 au răspuns la apelul făcut de autorităţi”, a spus acesta, scrie mediafax.ro.

Un reprezentant al Guvernului de la Bamako a confirmat atacul, dar a informat că atacatorii nu au fost încă identificaţi.

„Guvernul din Mali transmite sincere condoleanţe familiilor îndurerate şi asigură că va lua toate măsurile pentru arestarea şi pedepsirea autorilor acestui carnagiu”, se arată într-un comunicat.

Violenţele dintre cele două grupuri au dus la moartea a sute de persoane din luna ianuarie şi până în prezent. În martie, peste 150 de etnici fulani au fost ucişi de către atacatori înarmaţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: