image
Sursa foto: captură video

„Protestul sportivilor” de la Platforma DA, dirijat de un ex-comunist, apropiat PD-ului, dar şi celor din cercul lui Şor

Nu doar coaliţia de guvernare alcătuită în jurul PD-ului are coordonator, dar şi protestele aparent "cetăţeneşti", organizate în ultima perioadă. Bunăoară, manifestaţia de ieri din faţa sediului Platformei DA, unde au fost aduşi mai mulţi sportivi, inclusiv minori, a fost dirijată activ de către un fost comunist înflăcărat, care a ajuns în ultima vreme extrem de apropiat liderilor PD, dar şi oamenilor din cercul lui Ilan Şor.

Vorbim despre Albert Vainberg. La alegerile parlamentare din 2014, acesta a candidat pe listele Partidului Comuniştilor, fiind pe locul 64 în listă. Atunci a intrat în atenţia presei prin faptul că deşi vroia să ajungă deputat PCRM, îşi dobândise cetățenia română, iar fostul său coleg de partid, Artur Reşetnicov, în prezent deputat PD, îi luase apărarea şi spunea că nu vede nicio problemă. Asta deşi poziția oficială a PCRM cu privire la dubla cetățenie era una negativă.

La protestul de ieri din faţa sediului Platformei Demnitate şi Adevăr, Albert Vainberg era cel care care îi coordona pe sportivii pro-Arena Chișinău. Acesta s-a implicat în discuţii şi cu poliţiştii, afirmând că manifestaţia nu are un lider şi nu are nimic în comun cu vreun partid politic.

Şi în discuţie cu Inga Grigoriu, acesta încerca s-o convingă că nu face politică. Pe Facebook, Albert Vainberg are în lista de prieteni filiala Durleşti a Partidului Democrat şi este etichetat în activităţile PDM Durleşti.

De asemenea, acesta are zeci de prieteni membri ai Partidului Democrat, printre care cel puţin 9 deputaţi PD, inclusiv Artur Reşetnicov, Dumitru Diacov, Sergiu Sârbu şi Constantin Ţuţu. De altfel, cei doi apar într-o poză comună făcută la Casa de Cultură din Durleşti, în timp ce urmăreau meciul de fotbal Rusia-Arabia Saudită.

Pe reţelele de socializare, Albert Vainberg este prieten şi cu miniştri din actualul Guvern, dar şi cu şeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari. În lista sa de prieteni o găsim şi pe vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber, figurantă în raportul Kroll-1.

În ultimii ani, Albert Vainberg s-a remarcat şi ca activist civic şi apărător al drepturilor comunităţii evreieşti.

Potrivit surselor noastre, acesta este un apropiat de-al lui Ilan Şor, cei doi fiind deseori văzuţi la petreceri comune.

Amintim că la protestul de ieri, din faţa sediului Platformei DA, au fost prezenți mai mulți minori, care ar fi fost aduși cu un microbuz cu inițialele deputatului PD Constantin Țuțu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: