image
Sursa foto: Olga Guțuțui//Facebook

Olga Guțuțui și-a anunțat demisia din funcția de membru al CA: „Consiliul s-a transformat în garant al interesului politic”

Olga Guțuțui, membru al Consiliului Audiovizualului, și-a anunțat astăzi demisia. Aceasta spune că după mai bine de patru ani de activitate renunță să activeze într-o instituție colorată politic.

Din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual, din autoritate publică autonomă și independentă, Consiliul a devenit o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea acestuia, la o anumită perioadă, se schimbă, după cum se schimbă dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni”, a declarat Olga Guțuțui.

„Sunt patru ani și jumătate de când am fost numită în funcția de membră a Consiliului Audiovizualului. O fi mult sau puțin, nu știu. Cert este că e mai mult decât un mandat de președinte:). Am venit la CA cu mult curaj, încredere și dorință de a contribui la edificarea unui spațiu audiovizual liber, de calitate și în serviciul cetățeanului. Un singur vot însă nu este suficient, întrucât deciziile se iau cu majoritate de voturi. Ba mai mult, se pare că deciziile se iau dincolo de pereții autorității de reglementare. Or, altfel nu poate fi explicat faptul de ce Consiliul, din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual, din autoritate publică autonomă și independentă, Consiliul a devenit o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea acestuia, la o anumită perioadă, se schimbă, după cum se schimbă dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni. Despre aceasta vorbesc deciziile, atitudinile și abordările autorității de reglementare. Este o realitate tristă, dar care nu poate fi negată.

În aceste condiții și pe această cale îmi anunț demisia din funcția de membră a Consiliului Audiovizualului. Azi va fi ultima mea zi în cadrul autorității de reglementare și, respectiv, ultima ședință la care voi participa în calitate de membră a Consiliului. Plec împărtășind același crez: mass-media trebuie să fie independentă, să funcționeze în condiții de concurență loială, să informeze corect și echidistant cetățenii. Mulțumesc familiei, prietenilor și colegilor care mi-au fost alături în toată această perioada deloc ușoară”, a scris pe pagina sa de Facebook Olga Guțuțui.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: