„Remarcăm tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premize de discuții pe marginea depășirii crizei politice create, însă constatăm cu regret că PAS și DA încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican”, spune deputatul socialist.

În opinia lui Ceban, „chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor noastre de a forma o coaliție funcțională”.

„Reiterăm că suntem disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, a adăugat Ion Ceban.

Totodată, acesta mai spune că socialiștii sunt „îngrijorați de unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimile zile la care activ participă conducerea blocului ACUM și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”.

Precizăm că este vorba de evenimentul de lansare, la Chișinău, a candidaților PNL România la alegerile din 26 mai 2019 pentru Parlamentul European.