image
Sursa foto: gov.md

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, la București: „Relațiile noastre sunt mai puternice ca niciodată”

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a discutat la București cu ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, despre următorii pași în parcursul european al Republicii Moldova.

Totodată, au fost analizate modalitățile prin care țara noastră poate prelua și aplica în practică exemple concrete din experiența României în procesul de aderare. În acest sens, oficialii au convenit să intensifice cooperarea dintre Biroul pentru Integrare Europeană și Ministerul Afacerilor Externe al României, dar și alte instituții relevante în acest proces.

„Fără îndoială, România este principalul nostru susținător în procesul de aderare la UE și ne bucurăm să avem alături un prieten și partener de încredere. Relațiile noastre sunt mai puternice ca niciodată și vom continua să le aprofundăm în spiritul parteneriatului nostru strategic și a comunității de limbă, cultură și istorie”, a declarat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

De asemenea, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a exprimat recunoștință pentru suportul necondiționat de care Republica Moldova a beneficiat și beneficiază în continuare din partea României.

Precizăm că, în cadrul recentei vizite la Bruxelles a viceprim-ministrei Cristina Gherasimov, a fost demarată prima etapă a procesului de evaluare a legislației Republicii Moldova cu cea a UE.

Cristina GherasimovCristina Gherasimov

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: