image
Sursa foto: privesc.eu

Igor Dodon convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate; La Președinție au fost chemați ambasadorii acreditați în RM

Consiliul Suprem de Securitate va fi convocat în următoarele zile. Despre acestea a anunțat președintele Igor Dodon.

„Am prezidat o ședință de lucru cu consilierii și șefii de direcții ai aparatului PRM, în cadrul căreia am stabilit câteva obiective prioritare pentru următoarele zile. Am menționat necesitatea actualizării componenței Consiliului Suprem de Securitate și convocării în regim de urgență a acestuia”, a spus Dodon.

De asemenea, șeful statului va invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuție cu privire la situația actuală din țară.

„Am reiterat importanța promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM și ACUM. Totodată am indicat asupra necesității lansării discuțiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale”, a mai spus Dodon.

Consiliul Suprem de Securitate este un organ consultativ care analizează activitatea ministerelor şi departamentelor în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă Preşedintelui Republicii Moldova recomandări în probleme de politică externă şi internă a statului.

Din componența Consiliului Suprem de Securitate fac parte, din oficiu, Președintele Parlamentului, Prim-ministrul, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, ministrul apărării, ministrul afacerilor interne, directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Procurorul General și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: