image
Sursa foto: Getty Images

Acțiunile clubului Juventus au scăzut vertiginos la bursă după eșecul cu Atletico Madrid

Acţiunile echipei italiene de fotbal Juventus Torino au scăzut cu peste 9 procente la Bursa din Milano, după înfrângerea suferită pe terenul lui Atletico Madrid (0-2), miercuri seara, în prima manşă a optimilor UEFA Champions League, informează AFP.

Considerată una dintre favoritele la câştigarea trofeului în acest sezon, Juve a încasat două goluri în finalul meciului de pe stadionul Metropolitano din capitala Spaniei, iar returul programat pe 12 martie, la Torino, se anunţă extrem de dificil pentru elevii antrenorului Massimiliano Allegri.

Joi dimineaţă, pe o piaţă în recul, acţiunile lui Juventus au scăzut cu 9,32%, ajungând la 1,314 euro, la Bursa milaneză. În decembrie 2001, când a fost cotată în premieră la bursă, o acţiune a grupării torineze valora 3,7 euro, însă de atunci acţiunile au scăzut puţin câte puţin, înainte de a exploda din nou în vara anului trecut, după sosirea superstarului portughez Cristiano Ronaldo.

Juve a plătit mai bine de 100 milioane euro pentru aducerea lui Ronaldo de la Real Madrid, tocmai în ideea a-i ajuta pe torinezi în tentativa de câştigare a Ligii Campionilor, însă atacantul lusitan a avut o prestaţie modestă în meciul de miercuri, câştigat de Atletico prin golurile lui Jose Maria Gimenez şi Diego Godin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: