image
Sursa foto: jurnal.md

Urmează noi DEMITERI: Mafia anabolizantelor, boicotarea presei scrise și alte ABUZURI ale Poștei, în vizorul Guvernului

Conducerea întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” va fi schimbată. Solicitarea a fost făcută astăzi de premierul Maia Sandu, potrivit căreia, responsabilii de la această instituție nu-și îndeplinesc angajamentele contractuale în raport cu presa scrisă.

Totodată, urmează să fie anchetate și alte abuzuri comise prin intermediul întreprinderii, inclusiv schema cu anabolizante, care a fost subiectul unei investigații Jurnal TV încă acum trei ani.

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, Maia Sandu a cerut să fie inițiată o anchetă pentru a afla vinovații care au împiedicat distribuția publicațiilor perioadice și accesul cetățenilor la informație.

„Chiar dacă presa scrisă are contracte și plătește pentru servicii de distribuire a ziarelor, în unele cazuri ele nu ajung la destinație. Am văzut aceste abuzuri comise de Poșta Moldovei comise de-a lungul timpului. În acest sens, le cer celor de la Agenția Proprietății Publice să demareze o anchetă pe intern și să mă informeze despre rezultatul anchetei”, a cerut premierul.

În acest context, Maia Sandu a adăugat că Poșta Moldovei a fost implicată în diferite procese de contrabandă, inclusiv cu anabolizante, și a cerut să fie inițiat procesul de demitere a conducerii instituției.

Șefa Guvernului a mai cerut anchete în ceea ce privește managementul de la Moldtelecom și Metalferos. „Aceste companii de stat au fost folosite de regimul precedent pentru a furniza milioane partidelor politice și au fost delapidate de bani”, a spus Sandu.

Amintim că, în primăvara anului 2016, fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, a dezvăluit într-o investigație a Jurnal TV o schemă de trafic cu anabolizante în Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, care se făcea prin intermediul întreprinderii de stat.

O comisie de anchetă pentru verificarea activităţii Poştei Moldovei a fost creată de Parlament în aprilie 2016. Opiniile membrilor acestei structuri s-au împărţit şi s-au materializat în două rapoarte: unul considerat de bază, semnat de către aleşi din majoritatea parlamentară controlată de PD, care nu au găsit dovezi că Poşta Moldovei ar transporta substanţe interzise, şi altul considerat de alternativă, semnat de către deputaţi din opoziţie, care spun că aceasta nu ar fi singura ilegalitate de la întreprinderea de stat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: