image
Sursa foto: ipn.md

Raportul privind frauda bancară, aproape gata; Slusari: A fost un complot al escrocilor mari, politicienilor, procurorilor

Pregătirea raportului final privind frauda bancară este pe ultima sută de metri, anunță președintele comisiei parlamentare de anchetă, Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari a publicat o poză în care se văd materialele adunate și studiate de comisia de anchetă.

„90 la sută din aceste documente sau informații au fost la dispoziția Procuraturii începând cu anul 2014. Cu excepția raportului Kroll, care a fost transmis organului de anchetă în 2015 - partea I și 2018 - partea II cu numele beneficiarilor”, a menționat președintele comisiei de anchetă.

„Cât timp a fost pierdut! Câți bani furați au putut di recuperați! A fost un complot al escrocilor mari, politicienilor, demnitarilor de stat și procurorilor împotriva statului Republica Moldova”, a adăugat Alexandru Slusari.

Anterior, președintele comisiei de anchetă privind frauda bancară a anunțat că, potrivit listei întocmite de compania Kroll, fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, este principalul beneficiar al furtului miliardului, iar pe locul doi se află gruparea lui Vladimir Filat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: