image
Sursa foto: jurnal.md

Ei în lux, noi în mizerie... // MAI PE SCURT

Mai pe scurt, vă simțiți bine având o mână străină în buzunar? Acum, când vă vorbesc, o mână străină vă buzunărește, nu o simțiți? Normal, tâlharul e așa de talentat, are o mâna așa de ușoară încât nici nu simți că te fură. Nu degeaba a reușit deja să scoată din noi 1 miliard și jumătate de lei.

Zilele acestea se împlinesc exact patru ani de la furtul miliardului. Și am auzit această cifră că noi cu d-voastră deja am întors 1 mlrd jumătate de lei din suma totală de 25 de miliarde pe care ei au furat-o. Vedeți cum se face în țara lui Plahotniuc, el ne fură miliardul și, fără să ne întrebe, ne pune tot pe noi să-l întoarcem. Și noi îi întoarcem, cu voia ori fără voia noastră.

Pentru că banii aceștia pur și simplu sunt luați din bugetul țării. Și noi îi întoarcem regulat, la timp, cu procente. Iar ei știți cât au întors? Vreo 400 de milioane și ceva de lei. Numai că nu din banii furați, nuuu, de aceea nu se ating, i-au scos din ce au mai vândut din băncile lui Șor. Vedeți diferența: noi, care nu am furat, am întors 1 mlrd jumătate, ei, hoții, au restituit vreo 400 de mln, numai că nu din buzunarul lor. Și fiți atenți, aceste 400 de milioane ei nu le includ în datorie, nuu, le transferă în buget. Numai noi trebuie să întoarcem datoria.

Și cât ne-a mai rămas de întors în afară de acest 1 mlrd și jumătate? Până în anul 2041, vreo 23 de miliarde de lei. Sună frumos, nu? Noi până în anul 2041 avem o ocupație să întoarcem în total vreo 25 de miliarde de lei. Știți de ce 25 - pentru că ei au furat 14 miliarde, dar noi pe lângă aceste 14 miliarde, trebuie să mai întoarcem și procente, dobânda de 11 mlrd. Și în total ies aproape 25 de miliarde de lei.

Noi și copiii noștri cu asta ne vom ocupa până în anul 2041. Iar alde Plahotniuc cu Timca și Șor cu Jasminca lor îi vedeți cu ce se ocupă. Plahotniuc a cumpărat din miliardul de dolari furat vile în străinătate, și-a cumpărat un nou palat în capitală, a cumpărat noua clădire a PD-ului, a cumpărat Arena Chișinău.

A organizat Adunarea de acum trei săptămâni în PMAN. Acum iată așteaptă să vină în țară cei din Dubai cu câte o sută de mii de dolari din miliardul furat și el ca și cum pe chestia asta să le dăruiască cetățenie. Nici Șor nu se lasă mai prejos.

Din miliardul furat a avut vreo patru vacanțe cu Jasmin și familia, și-a cumpărat și el vile, avioane, a plătit pentru studiile băiatului lui Leancă, și-a făcut partid, cumpără alegători cu cârnăciori, tușoncă și Lazariuc. Și pe lângă că acest Șor ne pune pe noi să întoarcem miliardul furat de el, tot el ne amenință cu cureaua că dacă o să ajungă în Parlament, el o să ne închidă televiziunea și să ne căutăm de pe acum de lucru. Votați-l, babe nebune, votați-l, că voi n-o să aveți de întors bani până în anul 2041!

MAI PE SCURT, dacă după alegerile de la 24 februarie noi o să ajungem cu ăștia doi – Plahotniuc și Șor - în Parlament, apoi mai bine să ne dăm cu ceva în cap.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: