image
Sursa foto: border.gov.md

Un lot de marfă textilă în asortiment, ascuns în trenul „Chișinău – Moscova”

În trenul de pe ruta „Chișinău-Moscova” s-a depistat, în locașuri special amenajate ale secției de ventilare, un lot de marfă pentru care însoțitorul de vagon nu a putut prezenta acte de proveniență. Cazul a fost înregistrat ieri, în punctul de trecere Vălcineț.

Astfel, în jurul orei 17:10, la existența unei informații operative polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au dispus un șir de măsuri pe linia prevenirii și combaterii transportului ilegal de bunuri peste frontieră.

Ca urmare, echipa mixtă a descoperit în vagonul nr.7, ascunse în secția de ventilare, mai multe genți ticsite cu marfă textilă în asortiment.

Din primele estimări, valoarea bunurilor ar depăși suma de o sută de mii lei. Documentat pe fapta dată este un cetățean moldovean de 45 de ani, cu viza de domiciliu în orașul Ungheni, care activa în calitate de însoțitor de vagon.

În cadrul audierilor, bărbatul nu a putut prezenta acte de proveniență pentru marfă și a refuzat să dea declarații în acest sens.

Conform procedurilor legale, până la elucidarea circumstanțelor pe caz bunurile au fost ridicate și depozitate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Otaci.

Cercetările continuă, iar în dependență de rezultatul valorii mărfii și probelor acumulate va fi luată decizia în privința cetățeanului moldovean.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: