image
Sursa foto: unian.net

Guvernul de la Kiev ar putea acorda o „anumită doză” de autonomie regiunilor separatiste din estul Ucrainei

„Ucraina este un stat unitar și nu putem vorbi despre federalizare” a declarat luni ministrul ucrainean de externe Vadim Pristaiko în Comisia de politică externă a Parlamentului European, care a explicat că autoritățile de la Kiev vor să negocieze încetarea luptelor în estul separatist al Ucrainei dar nu „cu orice preț”.

Pristaiko a precizat că guvernul său este dispus să acorde regiunilor separatiste „o anumită măsură de autonomie” dar în cadrul procesului de descentralizare, care are oricum loc în acest moment, transmite Europa Liberă.

Anterior, Pristaiko a anunțat un posibil summit de pace la Paris la mijlocul lui noiembrie, dacă Rusia și forțele separatiste pe care le susține în estul Ucrainei vor respecta încetarea focului și vor retrage armele ușoare în spatele liniilor de front. Într-un interviu cu agenția Reuters, Pristaiko a spus că această posibilă întâlnire între reprezentanții Ucrainei, Rusiei, Franței și Germaniei, ar putea fi o ultimă șansă pentru ca autoritățile de la Moscova să se angajeze serios în eforturile de a găsi o soluție pașnică a conflictului din estul Ucrainei în care au fost uciși aproximativ 13.000 de oameni din aprilie 2014 pînă acum.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: