image
Sursa foto: privesc.eu

De unde va lua bani Andrei Năstase pentru a implementa programul său electoral

În cadrul unui interviu acordat portalului Tribuna, Andrei Năstase, liderul Platformei DA, candidat la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, a fost întrebat de unde va lua bani pentru a implementa programul său electoral.

„Înainte de a vă da un răspuns extins la această întrebare, aș vrea să accentuez faptul că în baza atribuțiilor Primarului general în domeniul bugetar, elaborarea bugetului municipal, începând cu anul 2019, va avea loc în baza priorităților cetățenilor, după o largă consultare cu societatea civilă, asociațiile de locatari, etc. Vă asigur că realizarea atribuțiilor Primarului în ceea ce privește elaborarea bugetului municipal va avea loc în baza unui proces transparent, participativ, inclusiv prin organizarea audierilor publice”, a spus el.

Potrivit lui, în primul an de mandat, principala sursă de creștere a veniturilor o va constitui eficientizarea administrării patrimoniului municipal”. „Raportul Curții de Conturi denotă că bugetul municipal este prejudiciat cu 688,5 milioane lei din cauza gestionării ineficiente a acestui patrimoniu. Altfel spus, aproape 34 de milioane euro”, a menţionat Andrei Năstase.

În opinia sa, „o altă componentă constă în creșterea colectărilor la bugetul municipal în rezultatul optimizării activității întreprinderilor municipale”.

„O sursă importantă este recuperarea veniturilor anuale de sute de milioane de lei, ratate din cauza corupției și a schemelor frauduloase în diverse domenii ale funcționării administrației municipale pe care le vom demonta”, a declarat el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: