image
Sursa foto: Getty Images

Gianluigi Buffon, dezvăluiri cutremurătoare: Atacuri de panică și lupta cu depresia

Gianluigi Buffon (40 de ani), legendarul portar italian care apără în prezent la PSG, a recunoscut într-un interviu că s-a luptat cu depresia la începutul carierei sale la Juventus și a suferit atacuri de panică din cauza cărora chiar a ratat un meci al lui Juventus.

Liniștea și calmul din teren l-au caracterizat întotdeauna pe portarul Gianluigi Buffon însă în spatele imaginii imaculate din dreptunghiul verde există întotdeauna și o parte mai puțin cunoscută. Portarul lui PSG a recunoscut că a suferit de depresie și a avut atacuri de panică când avea 25 de ani.

"Pentru câteva luni, nimic nu a mai avut sens în viața mea. Părea că nimănui nu-i pasă de mine ca om, doar ca fotbalist. Toată lumea întreba de Buffon, dar nimeni nu voia să știe nimic de Gigi. A fost o perioada extrem de grea" a povestit Buffon într-un interviu pentru Vanity Fair.

"Aveam 25 de ani și eram pe val, mă aflam într-un moment foarte bun al carierei. Dar într-o zi, înaintea unui meci din Serie A, m-am dus la Ivano Bordon, antrenorul de portari, si i-am zis <<Ivano, spune-i lui Chimenti (nr. portarul de rezervă) să se încălzească și să fie gata să să joace. Nu mă simt în stare. Suferisem un atac de panică și nu eram capabil să joc" a mai povestit Gianluigi Buffon .

Portarul lui PSG a trecut însă peste momentele grele. E conștient că inclusiv această experiență l-a ajutat să se dezvolte în carieră. "Am realizat că este un moment decisiv, că am de ales între a mă da bătut și a lupta cu slăbiciunile mele și cu nesiguranța pe care o simțeam. Nu mi-a fost niciodată frică să îmi arăt emoțiile, să plâng. Și nu îmi e rușine deloc cu asta. Nimănui nu ar trebui să-i fie" a concluzionat Ginaluigi Buffon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: