image
Sursa foto: Jurnal.md

Filat, mesaj din penitenciar, despre cine l-a promovat pe Șor în Consiliul BEM

Fostul premier Vladimir Filat, încarcerat în penitenciar, a transmis un nou mesaj prin intermediul avocaților săi, care a fost publicat pe contul său de Facebook. Mesajul este însoțit de câteva documente care, spune Filat, vor clarifica lucrurile în ceea ce ține de numirea lui Ilan Șor în calitate de președinte al Consiliului Băncii de Economii.

„Având în vedere că pe parcursul timpului s-a tot vorbit despre faptul că eu în calitate de Prim-ministru, sau că Guvernul pe care l-am condus l-a numit pe Șor în calitate de Președinte la BEM, cred că actele de mai jos vor clarifica lucrurile. Aceste acte arată clar cine și când l-a numit pe Șor în calitate de membru al Consiliului BEM, iar ulterior în calitate de președinte al Consiliului BEM. Este important să analizăm componența Consiliului și care dintre ei poate fi atribuit mie, poate doar Calmâc. La fel de important este data când aceste hotărâri au fost adoptate 29-30 aprilie 2014. Și cine la acea dată era Prim-ministru și Guvernator al BNM”, spune Filat, cu referire la fostul premier Iurie Leancă.

„Cine și când l-a numit în funcția de membru și președinte al Consiliului BEM pe Șor se vede din acte, însă trebuie să mai clarific un aspect. Unii care au pretenții de oameni informați susțin ideea că eu l-am influențat pe Leancă să ia decizii în favoarea lui Șor. Nu mai este un secret că relațiile între Leancă și Șor erau de așa natură încât nu era necesară influența cuiva. Dar dacă e nevoie de probe în acest sens le vom oferi”, a adăugat Filat.

„În același sens vom publica un fragment din declarațiile lui V. Barbăneagră date în dosarul meu de condamnare, în care se atestă clar că emisia suplimentară de acțiuni la BEM a fost cunoscută și aprobată de către I. Leancă, V. Lazăr și BNM”, se mai spune în mesaj.

doc BEMdoc BEM
doc BEMdoc BEM
doc BEMdoc BEM
doc BEMdoc BEM
Facebook/Filatdoc BEM

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: