image
Sursa foto: jc.md

O pensionară vine în ajutorul celor șase suflete din Teleșeuca, Dondușeni

La începutul lunii decembrie, JURNAL de Chișinău a scris despre soarta nefericită a Irinei și copiilor săi, unul dintre care suferă de sindromul de malabsorbţie și retard psihomotor. Cele șase suflete supraviețuiesc lunar cu 2840 lei. O pensionară din Cricova și o tânără mamă din raionul Glodeni nu au rămas indiferente și au adus la redacție mai multe daruri pentru familia Irinei din satul Teleșeuca, raionul Dondușeni.

Prima care a reacționat la cazul Irinei a fost Cristina Dubiț din satul Balatina, raionul Glodeni. Tânăra a donat mai multe hăinuțe și scutece pentru fetița de nouă luni a Irinei. Cristina, care în prezent nu este angajată în câmpul muncii fiind în concediu de îngrijire a copilului, nu a rămas indiferentă, deoarece cunoaște din experiența proprie ce înseamnă să crești, să hrănești și să educi un copil, dar încă alții trei!

La îndemnul nostru a reacționat și o fidelă cititoare a ziarului din orășelul Cricova. Ecaterina Galearschi are 80 de ani şi și-a îndemnat vecinii să adune câteva pungi cu lucruri pentru familia Irinei.

Doamna Ecaterina este pensionară și ne spune cu modestie că, lunar, primește 1600 de lei, puțin, dar are noroc de cele două fiice ale sale.

„Eu primesc JURNAL de Chișinău de mult timp. M-am abonat mai întâi pe trei luni și tare mi-a plăcut. Am citit despre această familie și am hotărât cu fiica mea să o ajutăm. Am îndemnat și vecinii care au adus hăinuțe pentru copii și alte lucruri”, ne spune femeia care a muncit toată viața inspector la Secția de cultură și inspector pe biblioteci în activitatea cu copiii.

campaniecampanie

Noutăţile partenerilor

comentarii: