image
Sursa foto: partidulsor.md

Primarul de Orhei, vizită în Rusia; Cheltuielile urmează să fie acoperite din bugetul municipiului

Primarul municipiul Orhei, Pavel Verejanu, urmează să plece într-o vizită de patru zile în orașul Kursk din Rusia. În plin război ruso-ucrainean, fruntașul Partidului Șor va participa la manifestațiile cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la, cităm, ”eliberarea Kursk-ului de invadatorii fasciști”. Cheltuielile pentru deplasarea lui Verejanu în Rusia vor fi acoperite din bugetul municipiului Orhei.

Potrivit invitației pe numele lui Pavel Verejanu, expediată acestuia de către Departamentul politicii interne și de tineret al regiunii Kursk, primarul din Orhei este invitat să participe în perioada 7-9 februarie curent la manifestațiile prilejuite de aniversarea a 80-a de la eliberarea orașului Kursk de invadatorii fasciști”.

Facebook/Dragoș GalburFacebook/Dragoș Galbur

Facebook/Dragoș Galbur

În același timp, dintr-o decizie a Consiliului municipal Orhei înțelegem că, de fapt, Pavel Verejanu urmează să meargă în Rusia în perioada 7-10 februarie curent. În decizia Consiliului nu se spune însă nimic despre manifestația, la care a fost invitat Verejanu. Drept scop al deplasării este trecut un cu totul alt raționament.

„Se împuternicește primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, pentru a îndeplini toate formalitățile necesare privind stabilirea relațiilor de colaborare și cooperare între municipiul Orhei și unul dintre orașele din regiunea Kursk din Rusia. Se stabilește sursa de acoperire a cheltuielilor ce țin de deplasare din contul alocațiilor aprobate în bugetul anual al municipiului Orhei”, se arată în decizia Consiliului Municipal Orhei.

Facebook/Dragoș GalburFacebook/Dragoș Galbur

Facebook/Dragoș Galbur

Jurnal TV l-a sunat pe primarul de Orhei pentru o explicație, dar apelurile au fost respinse. Verejanu ne-a sugerat să-i scriem un mesaj. L-am întrebat de cheltuielile pentru deplasare, cu cine va merge la Kursk și ce va face în acest oraș timp de patru zile? De asemenea, l-am rugat să ne spună ce crede despre unele afirmații apărute în spațiul public, potrivit cărora ”astfel de vizite în Rusia se fac pe filiera FSB”. Pavel Verejanu nu ne-a răspuns la întrebări, ci ne-a spus doar că nu este sigur dacă va merge la Kursk.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: