Breaking News

image
Sursa foto: AP

Comisia Europeană recomandă lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord

Comisia Europeană a recomandat miercuri lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, a anunţat pe Twitter comisarul european pentru extindere a UE, Johannes Hahn.

Politica de extindere a Uniunii Europene serveşte drept instrument pentru a încuraja statele vecine UE să realizeze reforme democratice, oferindu-le perspectiva aderării pentru a le aduce în concordanţă cu standardele europene, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Albania şi Macedonia de Nord au primit deja, în iunie anul trecut, o undă verde de principiu, deşi statele membre ale UE au decis atunci că este nevoie de reforme suplimentare.

„Ambele ţări şi-au respectat promisiunile. Pentru a rămâne credibilă în privinţa procesului (de aderare) bazat pe merite, UE trebuie acum să-şi respecte angajamentul şi să răspundă clar şi pozitiv atunci când ţările le îndeplinesc pe ale lor”, a scris Hahn.

Comisia „repetă recomandarea de anul trecut de a deschide acum negocierile de aderare cu ambele ţări”, a adăugat el.

Decizia presupune aprobarea oficială a statelor membre UE, subiectul aflându-se pe agenda reuniunii miniştrilor afacerilor europene din 18 iunie. Ţările membre care s-au opus vehement lansării acestor negocieri de aderare sunt Olanda, Franţa şi Danemarca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: