image
Sursa foto: euneighbourseast.eu

VIDEO: Cum și de ce propagandiștii din Rusia și Belarus încearcă să demonstreze că UE este dependentă de SUA

Presa de stat și bloggerii pro-guvernamentali din Belarus și Rusia susțin în mod regulat că Europa nu este independentă în luarea deciziilor și că UE este complet dependentă de Statele Unite. Un nou episod video al proiectului UE - „Despre ce tace propaganda rusă” explică de ce aceste teze reprezintă un fals.

Prezentând fapte binecunoscute și rezultatele sondajelor de opinie, jurnaliștii dezmint principalele mesaje ale propagandiștilor din Belarus și Rusia - despre dependența totală politică, economică și energetică a UE de Statele Unite. Autorii acordă atenție și tehnicilor propagandistice folosite.

Scopul proiectului „Despre ce tace propaganda” este de a transmite informații și știri de încredere despre războiul din Ucraina publicului de limbă rusă din Belarus, Moldova, Ucraina și alte țări ale Parteneriatului Estic. Episoadele cuprind știri și subiecte importante care sunt trecute cu vederea sau distorsionate în mod deliberat de propaganda de la Kremlin, precum și dezmințirea celor mai răspândite fake-uri în spațiul informațional al acestor țări.

Proiectul este implementat de mass-media independentă din Belarus Zerkalo.io în parteneriat cu EU NEIGHBORS east, EUvsDisinfo și Ukrainian Channel 24 (24tv.ua).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: