image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

MEC, despre violența de la grădinița din Bălți: Educatorul trebuie să fie concentrat pe oferirea unei educații de calitate

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că s-a autosesizat cu privire la cazurile de violență din grădinița de la Bălți. MEC condamnă orice caz de violență și menționează că efortul educatorului trebuie să fie concentrat pe oferirea unei educații de calitate și pe crearea unui mediu prietenos pentru noile generații.

„Ministerul condamnă ferm orice formă de comportament violent și atitudine lipsită de respect și solicită tuturor cadrelor didactice din instituțiile de învățământ de orice nivel (preșcolar, general, profesional tehnic, superior) să acționeze ca modele de conduită corectă în activitate și de bun simț”, se arată în comunicatul emis de MEC.

Totodată, MEC face apel către autoritățile publice locale și organele locale de specialitate în domeniul învățământului să se implice activ în prevenirea unor astfel de comportamente și atitudini neconforme statutului de cadru didactic și să contribuie la promovarea valorilor morale și civice în rândul tuturor actorilor sistemului educațional și al membrilor comunității.

Direcția Generală Educație Bălți urmează să informeze Ministerul Educației și Cercetării despre decizia luată și sancțiunile aplicate persoanelor care se fac vinovate de acest incident.

Amintim că marți, 7 martie, a devenit cunoscut că mai mulți copii de la o grădiniță din Bălți au fost bătuţi și umiliţi de educatoare și dădacă. Procurorii fac cercetări după ce au primit înregistrări audio din care se înțelege clar că copiii sunt pălmuiți și înjosiți de cele care trebuie să le dea educație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: