image
Sursa foto: gazzetta.it

Bianconerii au scris istorie: Al şaptelea titlu consecutiv în Italia

Fluierul final al derby-ului cu Roma de pe Stadio Olimpico (0-0) a adus un nou titlu de campioană pentru Juventus, cel de-al 34-lea din palmaresul clubului.

Dybala a fost singurul aproape de gol într-o partidă al cărui rezultat a părut să convină ambelor echipe. În prima repriză a fost blocat de Alisson, iar cea de-a doua reuşită a sa a fost anulată pentru ofsaid.

Roma a terminat meciul în zece oameni după ce Nainggolan a primit al doilea cartonaş galben. Pentru Juventus este a patra stagiune încheiată cu dubla campionat-cupă şi al şaptelea titlu consecutiv.

Juventus mai avea nevoie de un punct pentru a deveni matematic campioana Italiei, ţinând cont că Napoli s-a impus la Genova, 2-0 cu Sampdoria. Cu o singură etapă rămasă de disputat, Juventus are 92 de puncte, faţă de cele 88 ale napoletanilor.

Andrea Barzagli, Claudio Marchisio, Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini şi Stephan Lichtsteiner sunt cei cinci jucători din lotul actual al lui Juventus care şi-au trecut în palmares cele 7 titluri consecutive. Mai mult, Buffon a devenit primul jucător care câştigă 9 titluri în Serie A.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: