image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu: „Republica Moldova are prieteni adevărați”

Nu există o țară indepependentă și prosperă fără prieteni buni și parteneri credibili, a declarat președintele Maia Sandu astăzi, în cadrul conferinței cu șefii de stat ai României, Ucrainei și Poloniei, veniți la Chișinău, la 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

„Independența este un deziderat pe care îl edificăm în fiecare zi. Vom munci în continuare și mizăm pe sprijinul partenerilor noștri. Succesul RM ca țară depinde în mare măsură de relațiile cu partenerii internaționali, cu țările vecine și celelalte state ale lumii. Nu există o țară indepependentă și prosperă fără prieteni buni și parteneri credibili. Prezența colegilor și prietenilor mei astăzi la Chișinău e o dovadă în plus că în acești 30 de ani am reușit să construim lucruri frumoase. Aceste prietenii și parteneriate aduc beneficii directe cetățenilor. Sprijinul de la București, Varșovia, Kiev, ne ajută enorm”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a mai spus că Republica Moldova își dorește să devină un factor de stabilitate în regiune.

„Vom avea o politică externă proactivă și previzibilă. Avem ce oferi lumii. Cu decență și fermitate, ne vom apăra valorile naționale. RM are prieteni adevărați. RM are parteneri regionali de încredere. RM își dorește o implicare mai activă la nivel regional și global”, a punctat Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: