image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră: Rusia rămâne cu 10 diplomați la Chișinău, din 37; Restul trebuie să părăsească țara timp de două săptămâni

În urma reducerii numărului diplomați ruși acreditați la Chișinău, Federația Rusă va avea doar 10 diplomați acreditați la Chișinău, față de 37 câți a avut până acum.

La etapa actuală, reprezentarea fiecărui stat, în baza principiului de paritate, urmează să constituie 10 funcții diplomatice și 15 poziții administrative, tehnice și de serviciu.

„Această decizie vine ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum și tentativelor de destabilizare a situație interne din țara noastră”, precizează Ministerul de Externe.

Decizia autorităților Republicii Moldova trebuie să fie pusă în aplicare până la 15 august 2023.

Se întâmplă după ce acum două zile Jurnal TV a publicat o investigație privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova. Potrivit investigației Jurnal TV, două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR), controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat chiar în centrul orașului. „Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: