image
Sursa foto: Captură // jurnaltv.md

VIDEO // În ritm de dans cu picii în brațe; Lecții mai puțin obișnuite pentru dezvoltarea copiilor

De mai bine de o lună își petrec timpul liber dansând cu cei mici în brațe. Este vorba despre mai mulți părinți din capitală care frecventează lecții mai puțin obișnuite pentru dezvoltarea copiilor. Inițiatoarea cursului Irina Ganțâr spune că ideea i-a venit atunci când s-a gândit să facă ceva util pentru familii. La rândul lor, părinții afirmă că îmbină utilul cu plăcutul și nu regretă deloc că vin aici.

Ideea unui astfel de curs i-a venit acum două luni, spune Irina. În două săptămâni a găsit o sală și toate cele necesare pentru confortul părinților și al copiilor. Au urmat zeci de solicitări de frecventare a cursului, iar acum în fiecare zi de marți și vineri dansează și face sport împreună cu părinții și copiii.

„Eu sunt atât de încântată de ideea mea. Am înțeles că oamenii vor veni la mine. La noi în vestiar este masă pentru a înfășa copilul. Avem și apă caldă, scutece și pudră pentru copii. Mi-am adunat forțele și am deschis grupul meu pentru mame cu copii. Este primul și unicul astfel de curs nu doar în Chișinău, dar și în Moldova”, spune Irina Canțâr.

Irina mai spune că fiecare lecție este diferită, deoarece în timpul dansului se ține cont de preferințele copilului.

„La început trebuie de pregătit copilul pentru dansuri. Faptul că plânge este doar la primele două antrenamente, iar după se adaptează. Cineva din copii iubește să stea pe spate, altcineva în față ca să simtă mirosul mamei, să fie confortabil și cald”, mai spune antrenoarea.

Irina intenționează să-și extindă acest curs de dans într-o școală specializată, unde vor putea veni mai mulți doritori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: