image
Sursa foto: usembassy.gov

Ambasada SUA, mesaj de îngrijorare în legătură cu decizia Adunării Judecătorilor

Ambasada Statelor Unite la Chișinău a venit cu un mesaj de îngrijorare privind Adunarea Judecătorilor, care a avut loc la săptămâna trecută.

„Suntem îngrijorați de informațiile conform cărora recenta decizie a Adunării Generale Extraordinare a judecătorilor de revocare a judecătorilor Consiliului Superior al Magistraturii nu a respectat procedura legală și ar fi avut scopul blocării reformelor necesare – inclusiv verificarea independentă a judecătorilor și procurorilor, sau de protejare de urmărirea penală a judecătorilor acuzați de corupție”, se spune în declarația Ambasadei SUA.

Misiunea diplomatică mai notează că „Statele Unite susțin reformele Guvernuluiîn domeniul combaterii corupției și pe acelea din sectorul justiției” și că cetățenii RM merită un sistem al justiției care să atragă la răspundere toate persoanele – inclusiv cele din cadrul sistemului – pentru orice acte criminale sau de corupție.

La final, Ambasada SUA a venit cu un mesaj de încurajare către judecătorii și procurorii din Republica Moldova să respecte principiile statului de drept, să faciliteze o mai mare transparență în cadrul sistemului și să susțină eforturile care îi vor responsabiliza pe judecători, procurori și oficiali pentru acțiunile lor. „Asemenea măsuri vor spori încrederea publicului într-un sistem de justiție care lucrează în folosul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a conchis Ambasada SUA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: