image
Sursa foto: jurnal.md

Mandat de arestare pe numele lui Ion Creţu, avocatul lui Platon

Pe numele lui Ion Creţu, avocatul lui Veaceslav Platon, a fost emis mandat de arestare, iar Curtea de Apel Chişinău a respins ieri recursul apărătorilor care au contestat hotărârea Judecătoriei Criuleni. Procurorul a solicitat aplicarea măsurii preventive după ce avocatul nu s-a prezentat la o şedinţă, fiind internat în spital. Avocaţii lui Creţu afirmă că regimul îl intimidează pe omul care îi developează pe adevăraţii făptuitori ai fraudei bancare.

Ion Creţu este cercetat pentru trafic de influenţă într-un dosar iniţiat în 2014. Cauza penală este examinată de către Viorica Ursu de la Judecătoria Criuleni. Creţu a fost internat cu o zi înainte de a-i fi aplicat mandatul de arestare.

El a depus o cerere de amânare a şedinţei şi a precizat că certificatul medical îl va prezenta după externare. Cu toate acestea, procurorul Vitalie Galeru a cerut aplicarea arestului preventiv, iar judecătoarea a acceptat solicitarea. Astfel, apărătorii lui Creţu au ajuns la Curtea de Apel. Ei spun că decizia instanţei de apel denotă o răfuială.

Un alt avocat al lui Creţu susţine că totul ar fi din cauza că acesta este apărătorul lui Veaceslav Platon.

Procurorul de caz a refuzat să răspundă la întrebările reporterului Jurnal TV.

Am luat legătura şi cu Ion Creţu. El afirmă că persecutările în privinţa sa au început după ce a realizat primul film privind furtul miliardului. Examinarea dosarului în privinţa lui Ion Creţu va continua pe 12 aprilie, la Judecătoria Criuleni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: