image
Sursa foto: Facebook/Janis Mazeiks

FOTO // Ambasadorul UE, glumă subtilă privind spionajul rusesc: A mers în inspecție pe acoperișul Delegației UE

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a verificat astăzi acoperișul edificiului în care își are sediul Delegația UE.

„Încă o zi fierbinte de vară în Chișinău. Am verificat acoperișul Delegației UE – aparatele de aer condiționat funcționează la capacitate maximă, antene satelit nu avem. Avem atât de mult de lucru, încât nu ne rămâne timp să ne uităm la televizor”, a scris diplomatul.

jurnal.mdjurnal.md

Postarea vine în contextul în care Jurnal TV a dezvăluit, acum două zile, că rușii și-au umplut Ambasada de la Chișinău cu multiple sisteme de antene, capabile să capteze orice tip de semnale la distanță lungă. Jurnaliștii de la Jurnal TV au numărat 28 astfel de dispozitive instalate pe acoperișurile celor două clădiri ale misiunii diplomatice de pe bulevardul Ștefan cel Mare. E aproape de două ori mai mult decât la Bruxelles, unde se află multe dintre subdiviziunile Uniunii Europene și stafful NATO. Echipamentele pot colecta informații sensibile pentru securitatea țării, avertizează experții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: