image
Sursa foto: captură video

Adriana Bețișor ia locul lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție

Procurorul Adriana Bețișor, care a instrumentat unele dintre cele mai răsunătoare dosare, inclusiv al fostului premier Vladimir Filat, a fost avansată în funcţie. Ea a fost numită șef interimar al Procuraturii Anticorupție.

Se întâmplă după ce Viorel Morari și-a dat demisia din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. El ar fi reacționat astfel la acuzațiile publice, care i s-au adus recent.

Săptămâna trecută, Jurnal TV a recepționat o scrisoare pe adresa de e-mail, în care este descrisă o schemă de deposedare de afacere a businessmanului Viorel Varzari, proprietarul societății pe acțiuni „Molinart Grup”.

În scrisoare se număra și implicarea în schemă a unor afaceriști și lideri ai lumii interlope, printre care Grigore Karamalak, poreclit ”Bulgaru”, stabilit la Moscova, un italian și un cetățean rus, stabilit în Austria, care controla o rafinărie din România. Totodată, autorul anonim s-a referit la faptul cum Viorel Morari a contribuit la „rezolvarea” dosarului “Andy’s Pizza” – „La plăcinte”, care din 2001 și până în 2009 se afla oficial în proprietatea tânărului pe nume Andrei Tranga. Potrivit acestuia, Viorel Morari, în perioada în care era șef la Secția Anchetă al MAI și Serviciul Vamal a Procuraturii Generale, a negociat mita pentru procurori, pentru ca aceștia să tacă, iar dosarul să fie închis.

Într-un dosar penal deschis pentru șantaj au fost reținute cinci persoane, printre care un avocat, care ar fi avut asupra sa un pachet cu 30 de mii de euro, bani destinați unui șef de la procuratură, și milionarul Andrei Tranga, proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte” și „Andy's Pizza”. Acesta din urmă a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile.

Săptămâna trecută, după ce a apărut informația în presă, Viorel Morari a catalogat acuzațiile ca fiind, cităm „drept o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală”.

Viorel Morari a fost numit procuror-șef al Procuraturii Anticorupție în 2016 de Consiliul Superior al Procurorilor, prin concurs, după ce a acumulat cel mai mare punctaj dintre toți candidații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: