image
Sursa foto: jurnal.md

Grozavu susține că Chirtoacă i-a spus să semneze proiectul privind parcările cu plată

După mai multe amânări, viceprimarul capitalei Nistor Grozavu a depus mărturii în dosarul fostului său șef, Dorin Chirtoacă. Grozavu susține că anume Chirtoacă i-a spus să semneze proiectul privind parcările cu plată. De cealaltă parte, Chirtoacă afirmă că martorul este supus presiunilor și amenințat, iar declarațiile lui nu sunt veridice.

La începutul ședinței, Nistor Grozavu a jurat că va spune doar adevărul și a fost atenționat că, în caz contrar, ar putea fi tras la răspundere, iar ulterior a povestit versiunea sa privind proiectul parcărilor cu plată. Grozavu afirmă că, în 2014, a fost numit președinte al Comisiei de selectare a partenerului privat care urma să amenajeze și să gestioneze totul. Potrivit viceprimarului, un interes sporit în acest caz l-a avut omul de afaceri Alexandr Pincevski.

Potrivit lui Grozavu, mai apoi, Pincevski ar fi încercat să găsească o cale mai ușoară pentru a câștiga licitația.

Viceprimarul capitalei a mai povestit că, după ce a fost aleasă firma câștigătoare, a fost semnat și proiectul la indicația lui Chirtoacă.

Audierea a fost întreruptă, întrucât avocații lui Chirtoacă au solicitat să examineze materialele dosarului în care figurează Nistor Grozavu și Alexandr Pincevski. Viceprimarul a fost întrebat dacă Dorin Chirtoacă l-a influențat în vreun fel, iar Grozavu a răspuns că:

Aceeași versiune o are și procurorul de caz.

Dorin Chirtoacă spune însă altceva.

Audierea lui Nistor Grozavu va continua pe 4 iulie. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La sfârșitul anului trecut, el a fost plasat sub control judiciar. Într-o altă cauză este cercetat viceprimarul capitalei Nistor Grozavu și omul de afaceri Alexandr Pincevski. Potrivit acuzatorilor, Grozavu și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu, pe motiv ca ar fi contribuit la trucarea licitației, iar Pincevski este învinuit că ar fi organizat și instigat persoane din Primăria Chișinău pentru a fi desemnat un câștigător prestabilit, care urma să gestioneze parcările cu plată. Cei doi risca până la trei ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: