image
Sursa foto: digisport.ro

Calancea a câștigat Cupa României împreună cu Craiova

CS Universitatea Craiova s-a impus în fața lui AFC Hermannstadt, scor 2-0, și este noua deținătoare a Cupei României. Gustavo si Mitrita au marcat pentru victoria cu 2-0 din finala cu Hermannstadt, nou-promovata în Liga I!

Hermannstadt a început mai bine meciul, cu două ocazii în primele 20 de minute. Craiova s-a văzut abia în minutul 27, când Mitriță a încercat să transforme o lovitură liberă de la 22 de metri. Deschiderea scorului a venit două minute mai târziu, când Gustavo a șutat superb din marginea careului, lateral stânga, la colțul lung al porții lui Căbuz. Zlatinski l-a pus şi el la încercare pe portarul împrumutat de la Viitorul, iar la pauză oltenii au avut avantaj minim.

În partea a doua, jucătorii lui Devis Mangia au încercat să domolească ritmul şi să folosească mai mult cartea contraatacului. Hermannstadt a ieşit însă din nou la joc şi au trecut o dată pe lângă egalare, în primele 10 minute. Dorința de egalare a creeat însă slăbiciuni în apărare, iar în minutul 58, Băluţă a profitat de o astfel de situaţie, a sprintat singur spre poartă, a pasat în lateral pentru Mitriţă, care a înscris cu poarta goală.

Sibienii au mai încercat în câteva rânduri să marcheze golul de onoare, jucătorii lui Mangia au ratat şi ei, dar s-a terminat 0-2 şi Craiova câştigă pentru prima dată Cupa în ultimii 25 de ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: